Westerstraat 238
1015 MT, Amsterdam
Anjeliersstraat 189
1015 NG, Amsterdam
020 - 623 5136
info@mensendieck-fysiotherapie.nl

De Ziekte van Parkinson

Parkinson is een complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. De uiting van Parkinson is bij iedereen verschillend en treft mannen en vrouwen, jong en oud. Van trillende handen en depressies tot het niet kunnen controleren van je eigen lichaamsbewegingen. Parkinson heeft een enorme impact op je leven, wat maakt dat er meerdere disciplines betrokken moeten worden om tot een daadkrachtige behandeling te komen.

Afhankelijk van de klacht en hoe ver de ziekte gevorderd is kunnen onze oefentherapeuten er samen met jou voor zorgen dat je de activiteiten weer kunt uitvoeren, onder andere door het oefenen van functionele handelingen en dagelijkse activiteiten. De behandelingen worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Bij Parkinson leert de oefentherapeut het omgaan met de beperkingen die Parkinson met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan het leren omgaan met freezing door cues, oplossingen bieden voor problemen in het dagelijks handelen met behulp van cognitieve bewegingstrategie√ęn, en pijnklachten als gevolg van een ongunstig houdingspatroon corrigeren.

Bij Mensendieck & Fysiotherapiepraktijk Jordaan hebben wij gespecialiseerde kennis op het gebied van Parkinson. Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet waardoor wij u de best mogelijke multidisciplinaire zorg bieden.