Westerstraat 238
1015 MT, Amsterdam
Anjeliersstraat 189
1015 NG, Amsterdam
020 - 623 5136
info@mensendieck-fysiotherapie.nl

Multiple sclerose (MS)

MS is een veel voorkomende neurologische aandoening die op jong volwassen leeftijd tot uiting kan komen. Het is een progressieve aandoening die niet verholpen kan worden. Hoewel de oorzaak van MS onbekend is, zien we dat het myeline beschadigd. Myeline is van groot belang bij de prikkeloverdracht van de zenuwen. Daarnaast veroorzaakt MS een verlies van axonen en neuronen wat zich uit in diverse uitvalsverschijnselen, waaronder krachtsverlies, slechtziendheid en geheugenproblemen.

De lichamelijke beperkingen die de ziekte met zich mee brengt, zullen op een gegeven moment het dagelijks leven beperken. Het is daarom enorm belangrijk dat iemand met MS leert wat de ziekte inhoud, wat voor gevolgen dit kan hebben op hun leven en wat voor aanpassingen er nodig zijn om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.

Bij MS is het van belang dat de bestaande lichamelijke functies zo goed mogelijk in stand gehouden worden. De behandelingen bij MS bestaan voornamelijk uit gerichte oefeningen voor het gehele spierstelsel. Hierdoor zullen alle spieren zo veel mogelijk aangesproken worden en dit is belangrijk om de progressie van het zenuwverlies te onderdrukken. Daarnaast krijg je adviezen die je helpen de dagelijkse activiteiten op een gunstige manier uit te kunnen voeren.

Bij Mensendieck en fysiotherapiepraktijk Jordaan hebben wij gespecialiseerde kennis op het gebied van MS en zijn wij aangesloten bij het MS Netwerk Groot Amsterdam.